BVC besök! vaccination och tillväxt kontroll

Denna gång lyckades pappa få ledigt den sista timmen från jobbet för att följa med till BVC. Det var ju ändå första vaccineringen!

Först blev det längd och vikt koll! Isac är nu mera 3 månader, 6720g och 62cm lång!

Sprutan gick helt ok! Isac hade en förvånad min men klarade sticket utan minsta problem! Han var så duktig! :)

på vägen hem passade vi på att köpa lite leksaker till honom som han hade jätte roligt med! Favoriten verkar vara en rolig liten fillur med en ring och en oval ring i plast att greppa om och ett tyghuvud med spröt. *ler*
image51

Men så dröjde det inte länge förrs Isac blev kinkig... stackarn bara skrek en stund men lugnade sig igen. Nu sitter han och pappa i hobby rummet och pusslar med en wobbler som pappa har gjort! :) Det låter som om de har riktigt kul tillsammans! *ler*

Artschie

Artschie


Här har vi vår lille orm! :) En väldigt snäll majsorm som är väldigt älskad! *ler*

Napp!

Napp!

En fin gädda blidde det! en stolt Tomas poserar med sin fångst innan han släppte tillbax den i vattnet.

Tomas fiskar

Tomas fiskar


Här har vi då Tomas ute på vattnet i en av favorit sysselsättningarna! Denna morgon gick han och Daniel upp TIDIGT för att ta vara på så mycket tid som möjligt.

Nya sängen

Nya sängen

Tillslut tyckte mamma och pappa att Isac behövde en säng. Vaggan som han sovit i sen han föddes började bli lite kort.. :)

Strax efter kom pappa hem med en precent till grodan; en mobil! titta så fint den hänger över sängen! *ler*

Isac och pappa Tomas

Isac och pappa Tomas
De är ju bara för söta!

Vicki - Här kom jag på dem sussandes så sött. Lite nojjig var nog mamma när hon såg att hennes lilla groda kunde, om han fick för sig nåt, hoppa i golvet utan att pappa märkte det... men inte tänkte jag väcka Tomas innan jag tog en bild inte! *S*
image45

Vaggan

Vaggan
Här sussar han så gott i sin vagga (som han nu mera nästan vuxit ur) och mamma och pappa kunde ju bara inte låta bli att ta en bild! *S*

Vaggan har Vickis mamma designat och morfar byggt!

Förlossningen

Vicki - Jag läste en väns blogg och såg att hon skrivit om sin förlossning. "Det vill jag oxå!" tänkte jag då och vips.. här är jag nu och försöker minnas så mycket som möjligt. *ler*
Det började med att jag vaknade vid halv två snåret på natten. Ellen nånstans där omkring. Jag förstod först inte varför jag vaknade men kände snart att jag böhövde gå på toa. Så la jag mig igen för att sova men det gick inte. Jag var klarvaken! jag? Mitt i natten? Men så kände jag snart, strax före två att nåt var på G. Plötsligt fick jag jätte ont!

Det var jag inte riktigt beredd på då jag har haft en lätt graviditet. Hade förvärkar eller nåt liknande en gång två veckor tidigare men det var ju ingenting i jämförelse! Nå väl, när det släpte tänkte jag "skönt, nu är det över" Men så kom nästa... och nästa... Jag försöker väcka Tomas och får ett "mmm" till svar. - Det gör ont! får jag fram men får inget svar. så kom nästa värk.. När den lättar försöker jag väcka honom på nytt men se det gick inte. Efter nästa värk - tredje gången gillt! Då reste han sig upp med ett "Vänta" och tog fram klockan för att ta tid. Två min... Det kan inte stämma sa han och vi kollade nästa. Två min... Oj då!

Tomas blev plötsligt klarvaken och ringer förlossningen. De frågar om vattnet gått, mendet hade det inte, de fick veta att jag var första gångs föderska och att BF var två dagarsenare. De sa att vi kunde komma in så skulle de kolla men Tomas tyckte de lät skeptiska.
Det var inte lätt att få på sig lite kläder och skor inte då jag hade värkar mest hela tiden! Stövlarna var ju ingen ide att tänka på ens. Mina andra skor klämde nåt så fruktansvärt för att jag svullnat om fossigarna så de gick inte heller. - Det fick bli för korta Flip-flop! I Hissen ringer jag mamma som så envist bad mig ringa när det var dags men hann inte mer än slå nummret förs värkarna var igång. Sittandes på hiss golvet ringde jag ett kort samtal till mamma.

Det var inte lätt att sita på sätet i bilen sen kan jag lova! Förklaringen kom sen när jag säkert kom fram till förlossningen. - Jupp, jag hann dit! ;) Fem min tog det att åka då det var bil fritt och alla rö-ljus blev gröna så fort vi närmade oss. Vi ringer på ytterporten och vi blir insläppta via port telefonen. Sen velade vi lite då vi aldrig hade varit där inne förut menså hittade vi rätt ganska snabb. När vi kommer till rätt våning ringer vi på nästa dörr. Där får jag sätta mig igen eftersom värkarna blev för jobbiga. Då hör jag en kvinnlig röst på andra sidan dörren - Hämta rullstolen! Jag hade lust att säga att jag klarar inte av att sitta! Det gör alldeles för ont! Men jag fick inte fram nått..

Nu börjar mitt minne sviga mig lite men jag minns att de kollade massa apparater och försökte hitta barnets hjärtljud. Men de fick inte fram nåt! De såg att barnet rörde lite på sig men hjärtljuden hittade de inte. Så kallades en läkare in som frågade om de kollat hur öppen jag var. Nä, det hade de inte...... 9 cm!

Oj då! Och mitt i alltihop behöver Tomas gå på toa! Kris var det visst. Jag sa nej ;) men barnmorska sa att det kunde han göra för barnet skulle inte komma ut än! Han hann tillbaka. :) Jag minns inte när jag fick lustgasen men den gjorde susen! Visst värkte det som en tok och jag tryckte munstycket så hårt att jag hade blåmärke på näsbenet i flera dagar efter! *skrattar*

Jag skrek! Oj vad jag skrek! Inte bara för att det gjorde ont men även för att jag ville få det avklarat så fort som möjligt för det här ville jag inte vara med på! *S* Det lilla jag minns under förlossningen var att barnmorskorna fick påminna mig ett antal gånger att ta bort lustgasen imällan värkarna *fniss*, att jag ett par gånger nämde att jag var snurrig och att jag säkert och bestämt sa till Tomas - Aldrig mer! hehe.. de orden ångrade jag så fort vi var hemma med grodan ;)

En annan sak jag minns var att mitt under en värk bestämde de sig för att vända mig på sidan! Det ville ju jag självklart inte vara med på för det gjorde ju så ont men de envisades och tillslut kopplade det för mig vad de sa. Bebbens hjärtljud sjönk! Väl på sidan gick det jätte bra! Hjärtljuden var normala och jag hade lättare att ta i när jag skrek! ;) Tomas satt på en Kontorsliknande stol, en sån med hjul på, och jag pressade mig frammåt när jag tog i så han var tvungen att spjärna emot för att själv inte rulla bort från sängen och jag tippa i golvet! *skrattar* Han försökte ge mig massage eller smeka mig efter som det hade vi hört på föräldra gruppen att det kunde hjälpa kvinnan att slappna av men se den gubben gick inte på mig! Jag blev irriterad och slog bort hans hand. hehe, men så märkte jag att jag ville ju ändå känna honom nära för hans stöds skull så jag tog hans hand och det var det enda som funkade! :)

Kl. 4:11 (två timmar efter att vi kommit fram till förlossningen) föddes vår grodprins! 50cm lång och 3330g
Förlossningen
Att vi kallar honom Grodan beror på att när han låg i magen låg han tydligen konstigt med fötterna så han kunde vika upp dem mot smalbenet! Gulligt tyckte vi! image42

Väl uppe på mammas bröstkorg kunde vi slappna av alla tre.. eller två för en stund. Lille gossen, som vi dagen efter bestämde oss för att kalla Isac, hade det gott lite för fort för. Hans lungor hade inte hunnit anpassa sig ordentligt och pressat ut allt fostervatten så han andades lite konstigt. Så barnmorskan tog med honom och pappa till ett annat rum medan mama fick vila lite. Där gav de honom syre i mask och en slang i näsan för att fixa till det.

Så fick familjen vara tillsammans igen! :) Lyckliga efter en dröm förlossning! *ler*

Evangeliebudskap 1

"Om aftonen gästar gråt, om morgonen kommer jubel" (Ps. 30:6)

Jag läste idag ett stycker från ett gammalt tal ur Liahona. Thomas S Monson berättade om att en vän till honom hade dött och han fick träffa hennes familj på bårhuset. En av den avlidna kvinnans barn, en liten flicka, berättade at hon inte grät för hon visste att de skulle träffas igen. Hon hade ett starkt vittnesbörd redan om att det finns ett liv efter detta tilllsammans med vår himmelske Fader. "Jag tillhör min mamma och pappa. Vi kommer vara tillsammans allihop" hade hon sagt.

Oh, så fint! tyckte jag och ville så gärna dela med mig av detta till alla som vill.

Vi tror oxå att det finns ett liv efter detta och att man har möjlighet att vara tillsammans för evigt. Det var därför som vi begav oss till Templet, för att få beseglas som familj och få ett löfte om att vi alltid kommer vara tillsammans. :)

trötter

trötter


Vår älskade trötter... Han sov nästan hela tiden den första månaden! efter ca 1.5 månader sov han hela nätter!! fram tills det var dags för två månaders dagen... då blev det lite för mycket runt omkring så då blev det en halv månad till då han vaknade om natten. Nu blir det lite både och men oftast sover han mellan 22 och 5! *lyckliga föräldrar*

trollslända

trollslända


visserligen ingen äkta trollslända men ändå... :)

Lilla Tomas

Lilla Tomas


Vicki - Här har vi då Tomas, eller Tommis som lilla Maja kallar honom *ler* Denna härliga fillur har dyslexi så han skriver inte så mycket här på bloggen så det får jag göra åt honom. :) hehehe... *evil smile*

Denna lilla godbit är en glad prick med ett smittande skratt. Han har dock en ovana att ta på sig mer ansvar än han borde vilket resulterar i att han kan bli litte deppig.. :( Men då finns ju jag här :)
Hans största intressen förutom familjen och vänner är snickeri, smide, snide och fiske! Duktig är han oxå! Vill ni se lite mer av det han gör så klicka här:  BRYKE . Lite av hans fiske bilder kommer här så småning om. :)
hans favvorit sysselsättning just nu är dock att lära vår son att räcka ut tungan......... *hmm*

han är dessutom en duktig "pusher" eller vad det heter ;) det brukar vara han som sparkar mig i baken när jag blir för lat! *skratt*

Lilla Vicki

Lilla Vicki


Vicki - Ja, här har vi då mig.. Mina vänner beskriver mig då kort och gott som "Knas-Vicki" eller "Virri-Tojjan" eller liknande..ehem... ja, det kan ju vara ganska passande ibland. ;)

Det är i varje fall den jag brukar vara. Nu med en liten groda på 3 månader så har man ju förändrats endel. Jag är inte fullt så virrig men minnet är desto sämre *huga* så man får skriva upp allt annars blir det struligt för stackars mig!

Annars är jag väl en ganska glad tjej med udda humor, kristen tro, lat, perfectionist (jag vet, det krockar! kanske är därför jag blir så velig *ler*), älskar min familj - hela STORA familjen med man, barn, föräldrar, syskon, svärföräldrar, ingifta syskon och hela tjocka släkten! Har dessutom en stark kärlek till djur och det känns i lilla hjärtat att maken är pälls och dun allärgiker! Inga pälsdjur eller fåglar i denna familjen... :( Men fiskar har vi och en majsorm. :) Vi funderar på att skaffa en kamrat till ormen och starta upp ett akvarium till. *ler*
Oxå får vi ju inte glömma alla mina underbara vänner - älskar er!

På min lilla lediga tid brukar jag mest syssla med pyssel- framför allt scrapping, sjunga och sitta vid datorn :)

Där har ni mig i ett nöt skal!

Evangeliebudskap

I denna kategori kommer vi lite då och då lämna ett kort evangelie budskap.

Ibland kan det bestå i ett skriftställe eller ett citat. Andra gånger kan det vara något direkt från hjärtat.

Vi hoppas detta kan ge lite tröst, vägledning eller bara ökad kunskap om vår tro.

Lejonfot

Lejonfot


Så söta tofflor!

Gruppbild med Nilssons

Gruppbild med Nilssons


Från vänster: Erik, Lena, Kicki, Tomas, Vicki, Nisse, Jocke och Anneli
bebben heter Elias :)

Med blicken fäst på varandra

Med blicken fäst på varandra


Jag älskar dig

Lyckliga!

Lyckliga!


"Nu är jag din för alltid!"

(Jesus statyn i bakgrunden är en mindre kopia av orginalet)

Porten upp till Templet

Porten upp till Templet


Lite småsuddig men det var den bästa bilden vi hade utanför templet...

Det var en härlig dag! En underbar känsla att veta att man kommer vara en evig familj som inte splittras efter döden. Vi har ett evigt band emellan oss som kommer knyta oss saman med våra barn.

Trötta påväg till Templet

Trötta påväg till Templet


Haha! en härlig bild, eller hur? ;)

För er som inte vet...

Som ni alla vet gifter man sig tills döden skilljer en åt i svenska kyrkan och i borgerliga äktenskap. Detta gjorde vi i november 2004. (kolla kategori Medeltida bröllop)

Men Som medlem i Jesu Kristi Kyrka så har man möjlighet att i Templet beseglas för all tid och evighet! Med andra ord kommer vi fortsätta vara gifta och leva som familj efter detta jordeliv. Det är vad vi gjorde denna dag ett år efter det medeltida bröllopet :)

Isac och mormor

Isac och mormor


Första mötet med mormor :)

Morfar och Isac

Morfar och Isac


Isac tyckte om att vara hos morfar trots att han var på kink humör :)

Jullan och Isac

Jullan och Isac


Stolta moster Jullan poserar med en sömnig Isac på armen :)

Mys

Mys


George och Isac

evil Isac

evil Isac


Ha ha! en underbar bild på George och Isac! *skrattar*

Stolt morbror!

Stolt morbror!


Albin och Isac med the evil eyes :)

Nästan hela familjen!

Nästan hela familjen!


Här har vi dem. Vickis sida av familjen. Bara mamma som fattas..

En bättre bild med syskonen!

En bättre bild med syskonen!


Här har vi dem! Från vänster : Kicki, Nisse, Anna, Daniel, Tomas, Vicki, George, Jullan och Albin

vals

vals


vals till en egen komponerad vals av Karl. Han spelade den på flöjt! Underbart härligt och annorlunda!

en sång till varandra

en sång till varandra


Här sjunger vi "life is the road" eller vad den nu heter. *funderar* Sången som spelas i eftertexterna på disneys Anastasia..  Våran sång! :)

festen

festen

En mysig billd på oss lyckliga tu! :) här torkar Tomas Vickis tårar medan hennes närmsta vänner sjunger "bara vi är vänner"

Vicki - Jag älskar och saknar er massor!! ses i maj! Du är underbar Tomas! :)

Brudparet med syskon

Brudparet med syskon


hela syskon skaran.. en dålig bild dock då inte alla syns... ska leta vidare efter en bättre men till dess; håll till godo! :)

Brudparet med föräldrarna

Brudparet med föräldrarna


Från vänster: Erik, Lena, Tomas, Vicki, Lars-Göran och Birgitta

Kicki, Niklas och lilla Maja

Kicki och Niklas


Här har vi då Kicki som hjälpte oss så mycket! :) Ett STORT tack ska ni ha båda två för stöd och goda råd! *många kramar*

Brud, brudgum, ringbärare och tärnor

Brud, brudgum, ringbärare och tärnor


Från vänster: Sebbe, Tomas, Vicki, Annis och Karin
Sittande: Mis och Ronnis

kyssen

kyssen


6e november 2004 vigdes vi till man och hustru!! *lyckliga* Vi har inte ångrat en sekund! :)

bruden med följet

bruden med följet


I väntan på att få komma fram :)

här är alla klänningarna handsydda av Kicki. Bröllops klänningen designade Vicki och Kicki tillsammans!

Vicki - Visst var pappa stilig? :) Mitt skärp gjorde Tomas åt mig inför bröllopet!

solar i november sol

solar i november sol


En stilig Tomas i väntan på att vigseln ska sätta igång :)

OBS alla kläderna är handgjorda! endel sydde han själv och endel sydde hans syster Kicki (kolla in hennes blogg vet ja! massa skoj! kickis.blogg.se)

Bohus fästning

Bohus fästning


Bohos fästning. Här, inne på borggården vigdes vi under medeltida tema en härligt solig november dag!


mycket större!

mycket större!


bara circus en vecka kvar!

hm.. jo, det är precent snören i håret! Visst är jag fin? *S*
Bilden togs på min babyafton. Fick massa fina paket till den kommande babyn som blev en Isac! *ler*


lite större

lite större


Här syns det lite mera.. har dock ingen koll på vilken månad det var.. =/ men men.. så går det när man är virrig! ;)

Börjar synas...

Börjar synas...


När äntligen magen började synas vart vi så stolta att vi var ju bara tvugna att ta en bild!


Att det inte var så mycket som putade ut spelade ingen roll... *ler*

första badet

första badet


Vi kom ju på för sent att vi skulle ha tagit en bild när han låg i första badet... så det fick bli en efter.

Isac älskade att bada redan från första stund! Ögonen var stora men man såg att han njöt! :)

Mammas favorit :)

Mammas favorit :)


Tänk så glad mamma blev över den här bilden! Ett av favoriterna.. :)

Han ler!

Han ler!


Ett av få leenden vi lyckats fånga på bild! Är han inte söt? *myser* :)

modevisning!

modevisning!


Isac poserar i de fina piratkläderna han fick av farmor! Lite stora än men han var ju så söt! ;)

Stolt mamma

Stolt mamma


lilla Isac och mamma, lyckliga över en så smidig förlossning!

mamma vaknade vid halv två tiden och gick på toa. strax efter kom värkarna. Pang på var det! två min mellan värkarna så vi åkte in direkt. 4:11 föddes han vår groda!

Isac och pappa

Isac och pappa


Då han inte sov på sidan var det mammas och pappas bröstkorgar som var skönast. Vilket vi inte hade något emot då det var så mysigt att ha sitt lilla knyte så nära *myser*

Sidan är bäst!

Sidan ?r b?st!
Tyckte i alla fall Isac. :) Vad man än gjorde hamnade han alltid på sidan den första tiden *S*

bara nån timme gammal

bara nån timme gammal

den 18e januari kl 4:11 föddes vår älskade lilla groda! Välkommen till världen. =)

hade världens bästa förlossning! allt som allt - två timmar!

Alldeles färskt... ;)

är ju fortfarande ny och håller på att lära mig sidan så ha tålamod! =)

**Välkommen till våran blogg!**

En myshörna för familjen och vänner =) Men framför allt ett bra sätt för de som bor långt bort att följa vår familj i bilder!

RSS 2.0