önskelista

Min önskelista här på bloggen är uppdaterad för er som är intresserade. (jag fyller 25 år den 13 juni)

kram vicki

Båten



Mitt båt projekt. Fick tag på ett båt skråv för ett tag sedan, jag har hållit på att piffa upp och fixa till, hade tänkt att använda när jag åker ut och fiskar.

Gädda

var ute och fiskade idag, det började bra med två gäddor innom 10 min efter att jag satt i båten. sedan var det rätt dött ett bra tag, men det fanns några få försiktiga hugg.

vid 22:00 tiden fick jag upp en stor fisk, inte så fin, den hade massa sår och ärr från leken men den var stor. hela 8.22kg och 106 cm lång gädd-madam.



(regn till och från hela dagen 1sk/m sydvästlig vind 22maj 2009 när det nappade kändes ett litet ryck och blev glad men sen trodde det var botten napp eller fått nåt skräp på för den rörde sig inte mycket. när den väl komm upp till ytan började den fighta. adrenalin kick)

Graviditeten och flytten



Hej på er allihopa!

Nu äntligen tar jag mig lite tid och ork att sitta ner och blogga. Tomas och Isac är ute och klipper gräset och jag fick sovmorgon. Helt underbart! Men jag orkade inte sova så mycket längre. Så jag hamnade vid datorn istället! *skratt*

Liksom när jag bar på Isac har jag en fin graviditet. De olika gångerna har varit väldigt olika och denna gången har jag ju haft problem med foglossningar och starka sug efter olika saker, vilket jag inte hade förra gången. (suget hade jag visserligen men inte så starkt) Stackars Tomas har ingen kolla alls! *ler* ena veckan vill jag bara ha lakrits och nästa är det bara röd paprika som gäller! det är olika saker hela tiden och många gånger vet jag inte själv vad jag är sugen på, det är frustrerande om något!

Deprissionerna går även de upp och ner. Men nu har jag hjälp av tabletter igen och har träffat en psykolog på mödravården som är jätte trevlig. Har bara träffat henne en gång än men det klaffade direkt. Idag är en bra dag tror jag. Det känns bra nu i alla fall. *ler* ska göra miytt bästa att försöka hålla den känslan med mig hela dagen. Äta och dricka rätt och frisk luft gör gott för humöret. synd bara för att solen verkar gömma sig idag men jag får väl ta på mig en jacka. hehe..

FLYTTEN

Under flytten hade jag jätte problem med foglossningarna och kunde knappt göra någonting. Inte gjorde det saken lättare att allt kändes så overkligt för mig heller. Jag har längtat så tillbaka till den värmländska naturen, familj och vänner men det gick inte riktigt upp för mig att vi skulle flytta. De sista dagarna i lägenheten då det var som mest att göra öppnades mina ögon för allt som jag skulle sakna i göteborg. Plötsligt såg jag vilket fint område vi bodde i, hur skönt det var att bara ta isac i vagnen och promonera till affären vid behov, förskolor i samma område för isac om vi hade stannat, minst tre lekparker utanför husen, gångavstånd till Kicki och Niklas, vänner, barnvänliga spårvagnar (vilket jag uppskattar ännumer nu efter att ha åkt värmlands buss med vagnen en gång. urs och fy) som går i stort sett när som helst och överallt, till och med städ jobbet! *skratt* Jag måste erkänna att jag inte alls gillar att städa och under graviditeten blev till och med institut städet jobbigt, men det gav lite extra pengar. Nu inser jag att jag saknar jobbet. Det var något jag kände till, jag viste hur det skulle utföras, jag kunde det, jag kände till området och trivdes med folket som kom och gick och tiderna var bra. enda problemet var ju att man inte alltid visste om Isac kunde vara hos kicki och niklas när jag jobbade (eventuella sjukdomar och så) men det hade ju löst sig med förskole plats. Men en av de saker jag saknar allra mest är att det var så många som dela samma tro. Man hjälpte varandra att känna anden även om man kanske inte tänkte på det. Det är inte lika lätt här.

Allt detta gjorde det plötsligt svårt med att flytta även om jag visste, och kände, att det var det rätta att göra. Vi kände att det var här i karlstad vi hörde hemma. Vi behövs här och vi behöver lugnet, hus, trädgård och jag beövde få komma hem till mina hemtrakter för deprissionernas skull. Det känns som om det är någon mer orsak till varför vi skulle just hit men vi vet inte vad än. Det får framtiden visa.

På flyttdagen blev jag kvar med de som hjälpte till med städet och Tomas med grabb-gänget flyttade ut lådor och möbler i lastbilen och sedan åkte Tomas, Erik och Daniel till huset med lasset. Tack alla ni som hjälpte till med allt!! Ni somnhjälpte till med städandet var en stor hjälp till mig som knappt kunde gå den dagen. Det uppskattades enormt och fastighetsskötaren hade ingenting att slå ner på  *skratt* De var jätte nöjda.

Isac lekte med sina kusiner hos Kicki och Niklas medan flytten pågick. Han var jätteledsen några dagar innan eftersom han såg huir vi packade allt utom hans saker. så vi ställde in en flytt låda i hans rum som vi "packade ner" alla hans leksaker varje kväll så han fick känna att han oxå skulle vara med. Det gjorde det lättare och han lugnade sig. Att alla grejer kom upp ur lådan på mornarna igen spelade ingen roll. *skratt* Så på flytt morgonen. skruvade tomas och isac ner isacs säng och isac var sååå glad och hjälpte till hela tiden. Men när Tomas lämnade honom hos kusinerna blev han helt förstörd! Det tog längre tid än vanligt att få honom lugn efter att Tomas gott men det gick tillslut.

När städandet var klart hämtades isac (tomas var kvar i karlstad) och vi åkte till kungsbacka, där vi kulle bo några dagar. Det var besiktning av lägenheten ett par-tre dagar senare och det kändes onödigt att åka upp till karlstad och sen tillbaka för det.

Men så var allt klart och vi kom till huset hela familjen och började "bosätta oss". I början levde vi alla på uindervåningen (2rum och kök) för sovrummen där uppe behövdes renoveras innan vi flyttade upp. (ni ska få se före och efter bilder lite senare i ett nytt inlägg)
De blev klara väldigt fort. Tomas var jätte duktig! *ler* själv låg jag och deppade och var riktigt sjuk den första tiden så Tomas fick göra det mesta själv trots att han samtidigt började det nya jobbet och fick lära sig massa nya grejer.

Omställningen var lättare för mig än jag trode. Jag trode det skulle bli svårare med tanke på det som jag skrev högre upp om allt jag plötsligt såg som jag skulle sakna (och hur sjuk  och deppig jag var i början i huset) men när vi väl kom till rätta kändes allt bara bra. tomas där emot fann ut att det var en svårare omställning än vad han trott. I början var det så mycket han skulle göra och tänka på så han hann inte vänja sig riktigt. Så kom allt på en gång och han blev deppig och saknade familjen och hade nog inte långt från att ge upp. men vi tog en dag i sänder och försökte stötta varandra så gott vi kunde och nu är han så full av planer och har börjat få några fiske kamrater här, vilket underlättar mycket eftersom fisket är som en "terapi" för honom. Han har till och med köpt en plast båt billigt som behöver fixas lite och han snickar verkstad i garaget växer. De flesta av maskinerna han köpt dit är sånt som han behöver för huset men oxå som han kommer att ha användning av senare i ett eventuellt eget företag eller hobby verksamhet.

Ni är vi i full gång med att fixa och dona med utsidan av huset som tomas berättade om tidigare här i bloggen. Isac är med och "hjälper till" och känner sig jätte duktig. Han har även fått Tomas lilla träbåt som han byggde i göteborg för fisket. Däör har tomas hällt i massa sand- blandad jord från rabbatten mot husväggen. vi ska nämligen ta bort de rabatterna så isac sitter ibland i båten och gräver.

Oj vilket långt inlägg det blev!! *skratt* Det är nog på tiden att runda av här.

Kan ju avsluta med att våren är här för fullt och det är så skönt att ha trädgård nu!  Isac springer runt som han vill och allt jag/vi behöver göra är att hålla lite koll på vart han springer. I göteborg var man ju tvungen att vara nära honom hela tiden ifall han skulle springa ut till bilarna eller om det kom skumma människor. Man vet ju aldrig i storstan. Men här kan man sitta på sin plats och låta honom springa hur mycket han vill så länge man ser honom. Sååå skönt! Ska bara få upp ett staket så småning om så att han inte rymmer till lekparken själv. *ler* Man vet i alla fall vart han rymmer när han gör det och det kommer knappt några bilar på den här vägen. Men man vet ju aldrig. Rätt som det är dyker det upp en katt som han ska jaga och han tar sig ut till bilarna. Nej, staket blir bra. *ler* Blir skönt sen när lill-krabaten dyker upp oxå.

Nu behöver mina pojkar mig så det är väl dags att dra sig. Får lägga upp lite bilder på magen snart och berätta lite hur det går. det är ju ändå lite mer än en månad kvar bara ! *ler*
Hoppas du/ni har det bra! kom gärna och hällsa på!

kram

RSS 2.0