UL idag!

först vill jag passa på att tacka er alla som svarade på förra inlägget! Isacs sömn har blivit lite bättre. han vaknar fortfarande men han somnar i alla fall om igen *ler* Inatt sov han hela natten och jag minns att jag vaknade och tänkte "vilken lång natt... är inte klockan 2 snart?" *skratt*

Men till huvud punkten för inlägget..

Vi var på UL idag och allt såg jätte bra ut! Till skillnad från sin storebror så var den nya lilla skruttisen väldigt aktiv. Isac var filbunken själv och rörde inte på sig alls förs kvinnan som tog UL petade till honom ordentligt så han skulle flytta på sig för bättre bilder. Men denna lilla krabat låg inte still en sekund! det rörde sig, sparkade och vred sig hela tiden. Ska bli spännande att se vad det blir som kommer ut! Pojke eller flicka? (Tomas tror på en flicka, själv har jag ingen aning om vad jag tror än..)  aktiv eller lugn? Isac var som sagt lugn i magen men har blivit ett busfrö. Om vi ska följa det så blir väl denna ett lugnt barn? *ler*

Lill skruttis är beräknad den 22 Juni.

här kommer UL bilderna


sömnbrist...

gaaah!!! (ett nytt "klaga av mig" inlägg)

*suck* dessa nätter. Ända sedan strax efter jul har Isacs sömn vänts upp och ner, och med det vår sömn oxå. Han vill inte somna på kvällen utan det dröjer fram till 22 tiden innan han somnar och sen vaknar han (det slår aldrig fel, i varje fall inte den senaste veckan) klockan 2 på natten. fram till i natt har det bara varit pappa som funkat. När jag är där försökte han bara klättra ur famnen på mig och skrek efter pappa. inget jag gjorde funkade så Tomas fick ta över. Jag låg vaken i sängen och kunde inte somna om förs jag visste att isac sov. Ibland kunde jag höra på Tomas röst att tålamodet började brista så då försökte jag ta över igen. Ibland gick det, ibland inte. men nu MÅSTE Tomas få sova så att det inte händer nån olycka på jobbet.

De senaste nätterna har vi låtit honom få komma in och sova hos oss för att vi ska få sova men han ligger bara och vrider sig och klättrar fram till 5 på morgonen då han somnar. 6 stiger Tomas upp och senast 7 vaknar Isac och är helt förstörd för att pappa plötsligt är försvunnen. Det tar ett tag att få honom att förstå att pappa jobbar och kommer hem sen. 

Inatt brast tålamodet och jag låg och grät tyst inträngd i väggen för att slippa känna hans rörelser (vilket inte funkade. till och från turade han om att klättra PÅ mig och Tomas) och funderade på att binda fast honom i sin säng. Bara tanken skrämde mig även om jag visste att jag aldrig skulle göra det., För hur frustrerad, trött och grinig jag än är älskar jag honom för mycket för att kunna göra det. men bara att man tänker tanken är ändå skrämmande. låg dessutom och funderade på sömnmedel till ungen men visste att även där skulle det aldrig bli mer än en tanke.

Idag letade jag runt på nätet om 2-åringens sömn för att se om det var något som naturligt behövde ske nu. Det var visst många som har problem med sina 2-åringars sömn så det är väl bara tålamod *suck* som gäller.

Men vi har ändå några små grejer som vi funderar på att testa. ska börja med några små förändringar idag och testa dem i några dagar och se om det blir nån skillnad..

ja, det ar min "lilla" klago stund det. Var bara tvungen att skriva av mig lite. Nån som har tips själva som har eller har haft 2åriga nattsuddare?

kram på er
/Vicki


Då var 2008 över..

Efter att ha fixat en barnvakt för en liten stund så att vi kunde få ha lite "reflekt-tid" över året försöker vi minnas hur 2008 har varit. Vad har hänt?

flyttplaner eller lägenhets köp?
I början av året var det prat om ombildning av hyreslägenheterna där vi bor nu och vi började sätta mer ordentliga planer för framtiden. Vi hade planerat att köpa lägenheten, fixa till den och öka värdet sen sälja och flytta till värmland. Nu när året nästan är slut kan vi konstatera att det gick åt skogen! *skratt* men det gör oss ingenting. Det blev bättre så här! Ombildningen blev nedröstad och min kära mormor har tröttnat på att bo i hus ensam och ville så gärna flytta till en lägenhet i stan så Vi lämnar Göteborg i februari nästa år och flyttar in i hennes hus. Vi skrev på köpebrevet och pratade med banken om lån och allt ser glasklart ut. Antingen ärdet för bra för att vara sant eller oxå har Herren ett finger med i spelet! Personligen tror vi på det sistnämda. *ler* Allt hängde på om Tomas kunde hitta ett jobb som hade möjlighet att anställa trotts den rasade världs ekonomin som skedde för några månader sedan. Vi åkte upp hit till värmland i november över en vecka och körde runt bland de närliggande kummunerna kring Karlstad men fick åka hem tomhänta. Men efter en vecka ringde de från det ena snickeriet om jobberbjudande! Vi fick åka upp en gång till (plånboken SVED men det var det värt) och så blev det klart att Tomas fick jobbet som arbetsledare!

från Depressioner till graviditet
i våras fick vicki svart på vitt att hon led av depressioner och började knapra tabletter. Men det stablisserade sig ganska snabbt så länge hon sköter vätske biten. Hon dricker dåligt och går troligen runt på reserverna varje dag. Men så läge hon dricker som hon ska så kan hon lättare hålla humöret uppe och tålamodet likaså . Dock valde vi att trappa ner och avsluta med tablätterna när vi kände att det stod någon och väntade på att få komma till jordelivet.  det var ungefär som mamma/svärmor Lena beskrev det en gång, det kändes som om någon stod och trampade och bara väntade på att få komma till familjen. Så vi pratade med läkaren och under semestern i  somras blev vi av med tablett knaprandet. De sa att det skulle dröja innan "vi blev gravida" men det satte sig väldigt nart ändå. *ler* Det väntade barnet (som tomas är säker på är en flicka) väntas i Juni. Dock vet vi inte när eftersom vi inte riktigt kunde fastställa hur långt gången graviditeten var förutom att vi var i vecka 8 när vi gjorde ett VUL (pga utomkveds risk kollade vi så att barnet låg rätt när vi trodde att jag var i vecka 6) Det vanliga UL blir den 22 januari.

Isac - från liten till lite större 
I Januari firade vi Isacs 1års dag med en tårtbit, favoritmaten då (spaggetti med köttfärssås) och paket. Sen har tiden bara rusat iväg!
I April var Isac på 4H gården för första (och tyvärr hittils enda) gången men det regnade så de flesta djuren hade gömt sig. Dock hade han väldigt kul åt hönsen och tuppen. Nu mera är det hund, katt och häst som är favoriterna. På senare tid har han börjat (vilja *ler) lära sig de olika djurens läten. Han kan alla bondgårdens djurs läten (när han vill...)
Han har oxå utvecklat ett STORT intresse för motorfordon. Grävskopan, lastbilen och personbilar verkar vara favoriter. "bilen! titta! bilen! WOW, bilen!" är nog det man hör mest när vi är ute. *ler* Som jämnvikt till hans extremt pojkiga intressen tycker han mycket om att hjäpa till hemma. Laga mat, tvätta och städa tycker han oftast är jätte kul! Ett intresse vi gärna uppmuntrar för framtiden. *hehe* Diska? nja, jo det tycker han oxå är kul men bara för att han får leka med vattnet och skvätta ner överallt!

Semestern - en blöt vila..
Semestern kom alldeles lagom i sommras. Vi var utmattade allihopa och trötta på vardagen och storstaden. Så vi började med två veckor hemma i GBG och i Kungsbacka. Det blev lite bad för isac både med kläderna på och i badblöja! *ler* mamma och pappa tyckte dock att det var lite för kallt i vattnet fortfarande så han fick leka mycket själv men det hade han inget emot. Pappan fiskade endel och mamman bara slöade och läste en bok. Sen åkte vi till de värmländska skogarna. En vecka hos Alexanders (vickis syster Jullans pojkvänn) familjs sommar ställe. Det låg alldeles vid vattnet och Tomas fiskade i stort sett varje dag i regnet och isac vägrade ha regnkläder eller skor och skulle springa runt på den stora gräsmattan hela dagarna. Vicki frös mest och ville bara sova och läsa bok... Den veckan började vicki dessutom trappa ner på lyckopillrena så att vi kunde skaffa ett till barn (detta kanske var orsaken till årkeslösheten och känslan av att alltid frysa?) Sen blev dete en vecka hos Isacs morfar. Där blev det mer slöande och en familje grillkväll, där alla var samlade (otroligt nog). Vädret var någorlunda bättre men det var fortfarande blött. Sen kom vi tillbaka till GBG och vardagen tog till orda.. *suck* Om vi hade kunnat hade vi stannat ute på landet hos Alexanders familj sommarställe! Det var så fridfullt och Isac kunde springa hela tiden utan att mamman och pappan (framförallt mamman) nojjade sig för vart han tog vägen för man hade koll på¨honom överallt även om man satt stilla på en stol!

Efter detta var det mes väntan på hur det skulle bli med lägenheten, om det skulle bli ombildning eller inte. Och senare jobbsök och husköp i värmland. Men detta har vi redan skrivit om så det behöver inte upprepas *ler*

Det var vårat 2008. Allt som allt ett lyckat år och vi ser fram emot 2009!
God fortsättning på det nya året!
många kramar
 Tomas, Vicki, Isac och skruttis i magen.

RSS 2.0